Poleć znajomemu drukuj drukuj

Oświadczenie Prezesa Zarządu Plastigo

Szanowni Państwo,

Pełniąc funkcję Prezesa Zarządu Firmy Asten Group Sp. z o.o., która jest właścicielem marki Plastigo czuję się zobowiązany do zabrania głosu, wyrażenia sprzeciwu oraz poinformowania o faktycznym stanie rzeczy dotyczącym naszego sposobu funkcjonowania.

W pierwszej kolejności pragnę odnieść się do informacji rozpowszechnianych poprzez byłego dystrybutora wtryskarek marki Borche w Polsce. Nie zamierzam polemizować z odczuciami opisanymi w oświadczeniu tej Firmy lecz chcę przedstawić kilka faktów. Plastigo chcąc nawiązać współprace z innym, nowym dostawcą zakomunikowało taką chęć w stosunku do kilku producentów wtryskarek, którzy spełniali określone wcześniej warunki. Nasza propozycja miała charakter oficjalny i przedstawiała tylko nasz dorobek. Z Firm, które podjęły rozmowy z Plastigo marka Borche okazała się w naszym odczuciu optymalna jako przyszły dostawca.
Z naszych informacji wynika, że producent zachował się w sposób etyczny wobec byłego dystrybutora i wypłacił mu pokaźną rekompensatę, która pokrywa poniesione koszty jak również ewentualne przyszłe utracone korzyści. W związku z wypłatą tej sporej sumy dystrybutor sam wyraził zgodę na rozwiązanie umowy, które podpisał. W tym świetle nie czujemy się stroną w odniesieniu do tej sytuacji jednakże doceniamy i pochwalamy zachowanie Firmy Borche wobec byłego kooperanta.

Nie sposób tez pominąć milczeniem wielu artykułów opublikowanych przez jeden z portali branżowych. Co do sposobu redagowania tekstów i ich manipulującego stylu nie zamierzam się teraz wypowiadać. Ocenę zostawiam czytelnikom choć sądzę, że sposób konstrukcji tych treści jest niedorzeczny. Z moich informacji wynika, że nie tylko moja Firma padła ofiarą takowych ataków lecz zdarzało się to już wcześniej. Mój wyraźny sprzeciw budzi jednak umieszczenie w tych publikacjach wielu nieprawdziwych informacji czy snucie domysłów, których celem jest dyskredytacja marki Plastigo w oczach naszych Klientów. W związku z powyższym podjęliśmy już kroki prawne w stosunku do tego wydawnictwa, które mają doprowadzić do zaprzestania tych praktyk oraz neutralizacji wyrządzonych szkód.

W ramach podsumowania chcę zapewnić, że dokładamy wszelkich starań aby nasze rynkowe funkcjonowanie było przejrzyste i nastawione na kooperację z wszystkim podmiotami rynkowymi czego efektem ma być dostarczenie konkretnych wartości dla Klienta.

Z poważaniem,

Asteniusz Myśliwiec
Prezes Zarządu Asten Group Sp. z o.o.
lista aktualności
Serwis współfinansowany ze środków UE w ramach działania 8.1.
Wspieranie działalności gospodarczej w dziedzinie gospodarki elektronicznej 8. osi priorytetowej Społeczeństwo informacyjne - zwiększenie innowacyjności gospodarki programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, 2007 - 2013
genplast
Dotacje Na Innowacje | Inwestujemy w Waszą Przyszłość